Kozijnen

Onze kozijnen worden gemaakt volgens een traditioneel concept. Dat wil zeggen: vol hout, dus niet gelamineerd en met pen-gat verbindingen. Het meest toegepast is de houtsoort meranti. Er wordt gebruik gemaakt van een hoogwaardige watervaste lijm en met twee schroeven maakt dit de kozijnverbinding tot een zeer sterk en duurzaam geheel.

Het standaard kozijn zoals wij dit voeren is een BU51 systeem. Met sponningen van 17 – 51 mm is dit uitermate geschikt voor elke nieuwbouw-, renovatie- of restauratieklus. Het kozijn is strak afgewerkt en dus zonder v-naden of ronde kanten op de verbindingen.

Daarnaast is het ook mogelijk om een kozijn te leveren met het BU67 systeem. Met een dubbele sponning (17 – 67 mm en 5 – 19 mm) en overal voorzien van ronde kanten is dit een kozijn met een moderne uitstraling en daardoor zeer geschikt voor nieuwbouw.

Ook voor restauratieprojecten bent u bij ons aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring hiermee, kunnen wij u hierbij van dienst zijn. Oude woonhuizen, boerderijen en zelfs een kasteel hebben wij voorzien van een nieuw jasje.

Voorzien van een watergedragen hybride grondlak in de kleuren wit, grijs of groen, heeft u een solide basis voor het aflakken door uzelf of de schilder. Onze hybride grondlak kan met zowel een watergedragen lak als een lak op terpentine basis worden afgewerkt.

Heeft u een ander idee of een specifieke wens, vraag het ons en we gaan kijken of wij u hiermee kunnen helpen.